Itt maradtam

Zostalem


A film korhatár besorolása nincs megadva.

magyar dokumentumfilm, 63 perc


Kaposvári Lengyel Kulturális Napok

A vetítés előtt Zajti Ferenc filmrendezővel beszélgetünk az egykor Gdansk-ban élő Elek István életéről készített portréfilmről.
Az előadás után a film közös megtekintése. A vetítésen és a beszélgetésen a részvétel ingyenes.

A film egy rendkívüli, Gdanskban letelepedett magyart mutat be. Elek István 1944-ben a német parancsnokság alatt levő magyar lovashadosztály huszárezredének hadnagyaként Varsóba került. A főváros felszabadítása érdekében az 1944. augusztus 1-én kitört németellenes varsói felkelés elszigetelése helyett a magyar parancsnokság – többek között Elek István – együttműködött a Honi Hadsereggel, valamint segített a civileknek kijutni a fővárosból. 1945-ben a Vörös Hadsereg letartóztatta, a Szovjetunióba hurcolták, de Klaipeda közelében sikerült megszöknie. Halászok mentették meg, és egyiküknek köszönhetően Lengyelországba került. A háború után Gdanskban telepedett le és lengyel nőt vett feleségül. Magyarországon szerzett kertész diplomáját sikerült hasznosítania Lengyelországban is, többek között ő volt a felelős a jól ismert Gdansk-Oliwa-i park újjáépítésének koncepciójáért, és társtervezője volt a gdanski állatkertnek is. 1956-tól magyar-lengyel hites tolmácsként működött, alapítója volt a gdanski Lengyel-Magyar Baráti Társaságnak. Tevékenységéért számos magyar és lengyel kitüntetésben részesült.


Szereplők: Elek István

Rendező: Zajti Ferenc

Hossz: 1 óra 3 perc

Előadások

Jegyárak

Teljes: 1900 Ft

Kedvezményes:(diák, gyerek 12 éves korig, nyugdíjas, fogyatékkal élő)1600 Ft

Családi:(legalább 4 fő - 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek részére - csak gyerekfilmekre - 1550Ft/fő)  6200 Ft


Jegypénztár nyitvatartás: 
A jegypénztár egy órával az első előadás kezdete előtt nyit, és negyed órával az utolsó előadás kezdete után zár.

Információ

A Szivárvány Mozi Kaposvár ikonikus belvárosi mozija, amely egyike Magyarország legrégebbi és legelegánsabb mozijainak. Az egyedi, filmszínházi hangulatot tükröző építmény méltán veheti fel a versenyt bármelyik hasonló angol vagy amerikai Art-Deco stílusú épülettel. A vetített képért és a hangért a multiplex mozikkal megegyező minőségű modern Christie CP2210 digitális mozivetítőgép felel, Dolby Digital 5.1 hanggal. A légkondicionált teremben a mozi hangulatához illeszkedő párnázott, valódi fa székek találhatók, de a karzatról és a páholyokból fotelekből is élvezhetik a nézők a filmeket a hatalmas mozivásznon. A mozi műsorában premierfilmek, igényes közönségfilmek, művészfilmek, és családi-animációs filmek találhatók meg. Az épület filmvetítések mellett helyet ad koncerteknek, színházi előadásoknak, és egyéb élő rendezvényeknek is.

 

Kapcsolat

SZIVÁRVÁNY MOZI - Szivárvány Kultúrpalota

Cím: 7400 Kaposvár, Noszlopy G. u. 1.
E-mail: info@szivarvanymozi.hu
Facebook: www.facebook.com/szivarvanymozi
Telefon: +36-20-316-4841

Online jegyvásárlás: www.szivarvanymozi.hu

Pénztár nyitvatartás: 
A pénztár egy órával az előadás kezdete előtt nyit,
és 15 perccel az előadás kezdete után zár.